Geef richting aan je ICT afdeling

ICT-Management

Wat wordt er van een ICT-Manager verwacht?

Van ICT’ers wordt tegenwoordig verwacht dat ze niet alleen beschikken over ICT-kennis, maar ook in staat zijn om mee te denken met de organisatie en de directie te adviseren. De ICT-Manager moet ICT-gerelateerde adviesvraagstukken op projectmatige wijze benaderen en managen. Bij ICT-management houden we ons bezig met het analyseren en ontwerpen van applicaties, systemen en architecturen, alsmede op het inrichten van de informatievoorziening én op het managen van ICT-afdelingen.

Belangrijke taken

  • Opstellen van functioneel ontwerpen, proces- en systeemrequirements.
  • Opstellen van informatieanalyses en het ontwerpen van informatiesystemen.
  • Adviseren over de informatievoorziening en het ontwerpen van de informatiearchitectuur, opstellen businesscases.

Wat kan een ICT manager voor je betekenen

Een ICT Managers kan zich richten op het voor u zo optimaal mogelijk inzetten van de mensen, partijen en middelen die betrokken zijn bij uw ICT zodat uw behoeften en prioriteiten zoveel mogelijk worden gewaarborgd.

Vaak nemen we hierbij de rol van projectleider, interim manager of parttime ICT Manager aan.

de juiste beslissingen nemen

U heeft als ondernemer al genoeg ervaren hoe moeilijk het is de juiste beslissingen te nemen op het gebied van ICT. Want welke keuzes moet u maken? En wat betekent dit voor de toekomst? Het ICT Management van uw organisatie is mogelijk niet goed ingevuld. Immers, welke kleinere organisatie heeft een ter zake kundige ICT Manager in dienst om op de juiste wijze het ICT beleid en de daarbij behorende procedures op en vast te stellen? Maar u voelt dat er meer uit te halen is en dat ad hoc beleid in verhouding veel geld kost.

Wij zouden u kunnen ondersteunen in deze taken. Een vaste ICT Manager met veel praktijkervaring komt regelmatig bij u langs en neemt met u uw plannen door. Of U wilt uw bedrijfsprocessen zoveel mogelijk optimaliseren om zodoende effectiever te kunnen werken en meer tijd voor uw klanten te hebben. De werkprocessen beter onder controle krijgen.

U zoekt een  ICT Manager  waar u mee kunt klankborden. Deze doet u suggesties, kent soortgelijke situaties en vergelijkt het hiermee, komt met ‘best practice’ oplossingen en zet uw ideeën daar waar nodig om naar praktische ICT plannen die door technisch georiënteerde ICT mensen kunnen worden uitgevoerd. De ICT Manager kan voor u onafhankelijk leveranciers selecteren en/of met hen voor u onderhandelen. Hij weet wat er te koop is in de ICT wereld en wat de waarde daarvan is. Hij kan uw eigen ICT medewerkers aansturen en/of begeleiden. Hij kan de vragen uit de organisatie op hun waarde beoordelen en beantwoorden.

de oplossing

Is dit wat u zoekt neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Of meer behoefte aan andere Diensten neem dan een kijkje bij de volgende onderwerpen